HACCP/GHP/GMP
Wdrażając w firmach system HACCP/GHP/GMP realizujemy następujące elementy:
- audyt wstępny zakładu oceniający przygotowanie do wdrożenia HACCP oraz stan
  faktyczny i zakres prowadzonej działalności
- opracowanie księgi HACCP
- przygotowanie procedur HACCP
- szkolenia personelu
- praktyczne wdrożenie HACCP
- audyty,
- kontrole wewnętrzne
- weryfikacje funkcjonowania systemu HACCP
- sporządzanie, kontrola i nadzór nad recepturami, specyfikacjami i opisami produktów
- kontrola i opracowanie oznakowania gotowych wyrobów zgodnie z obowiązującymi
  przepisami.

Po wdrożeniu Systemu HACCP pełnimy całoroczną opiekę nad zakładem, co zapewnia Państwu:

- przeprowadzanie okresowych audytów Systemu HACCP
- aktualizacje i weryfikacje zarządzania Systemem HACCP
- doradztwo oraz występowanie jako Pełnomocnik w trakcie kontroli zewnętrznej
- pomoc przy zrealizowaniu zaleceń pokontrolnych Inspekcji Sanitarnej, Inspekcji Kontroli
  Jakości Handlowej Artykułów Rolno - Spożywczych  i Inspekcji Weterynaryjnej
- szkolenia pracowników i kierownictwa z zakresu wymagań systemu HACCP i GMP/GHP
- kontrolę wewnętrzną procesów technologicznych oraz kontrolę i aktualizację receptur,
  opisów produktów i oznakowania.


Cena wykonania zlecenia jest ustalona indywidualnie na podstawie:


- wielkości przedsiębiorstwa
- ilości zatrudnionych osób
- stopnia złożoności procesu technologicznego
- ilości wytwarzanych produktów
- wyznaczonych terminów realizacji usługi.



Posiadamy wymagane certyfikaty i uprawnienia oraz niezbędne doświadczenie potrzebne przy wdrażaniu pełnego systemu HACCP/GHP/GMP . Wdrożyliśmy już od podstaw HACCP  w ponad czterystu firmach z czego pod stałym nadzorem mamy ponad dwieście. Są to zarówno firmy prywatne (sklepy, restauracje, pensjonaty, piekarnie, ciastkarnie, zakłady garmażeryjne, wędzarnie, mleczarnie) jak i instytucje państwowe m.in. przedszkola, szkoły, sanatoria czy szpitale.
Sporządzamy również projekty technologiczne  celem uzyskania opinii Inspekcji Sanitarnej i Inspekcji Weterynaryjnej.